top of page

Business & Organisational Assessments

Er zijn vele gedachten over hoe je bedrijfsmanagement beter organiseert. Noem het agile- of leanmanagement, holacracy, Kaizen of scrumming. In alle managementvormen zijn de menselijke capaciteiten en drijfveren binnen een organisatie belangrijk en leidend. Om een organisatie succesvol te krijgen en te houden is het belangrijk om te weten waar ieders kwaliteiten en passies liggen. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar een organisatie voor staat. 

We organiseren Business & Organisational Assessments met als doel een organisatie, afdeling of team met minder procedures, hogere innovatie snelheid, snellere groei, minder bureaucratie en met gelukkige medewerkers en meer tevreden klanten. Vastgeroeste belemmerende structuren worden losgelaten. De Business & Organisational Assessment brengen geen inhoudsloze kreten met wekenlange teambuildingsessie's op de hei, maar krachtige resultaatgerichte oplossingen waarbij iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen en het gezamelijke succes van de organisatie. We geloven ook niet in paginas lange surveys waar medewerkers mee lastig gevallen worden. Data is belangrijk, maar zonder intelligente verwerking van die data is het een verspilling van tijd en geld. Je krijgt een handleiding hoe jouw bedrijf of afdeling succesvoller te maken, maar we implementeren het ook voor je. 

Los van wat je wil met de organisatie, onze Business & Organisational Assessments omvat tenminste een aantal stappen en wordt een aantal vragen beantwoord:

  1. Uitgebreide intake met diverse medewerkers om de purpose vast te stellen van de organisatie en medewerkers. Wat wil je bereiken met de organisatie en als medewerker en belangrijker, waarom?

  2. Enkele medewerkers binnen iedere laag van de organisatie, of van een afdeling van de organisatie, ondergaan een uitvoerig individueel assessment.

  3. Groeps assessment: met behulp van een aantal oefeningen en tools wordt duidelijk waar elkaars kracht, passie en inzet liggen. 

  4. Individuele terugkoppeling op het assessment per deelnemer: waar liggen de sterke eigenschappen van de deelnemer, waar wordt de deelnemer 'gelukkig' van, wat kan eventueel ontwikkeld worden? Wat is de beste rol in de organisatie? 

  5. Inzicht in organisatieontwikkeling: hoe kun je de medewerkers, de bestaande cultuur en eerder gemaakte afspraken samenbrengen om de organisatie te verbeteren waarin ieder meer verantwoordelijk heeft en neemt en waardoor een succesvolle organisatie ontstaat met gelukkige medewerkers. Hoe creeer je een zelfsturend team met de mensen waar je op dit moment mee samenwerkt? Hoe krijgt een organisatie authenticiteit?

  6. Uiterlijk na 100 dagen komen we opnieuw samen om te zien of alle eerder gestelde verwachtingen tot uiting zijn gekomen.

 

Waarom?

Omdat het doel is om een organisatie beter en efficienter te maken met gelukkige medewerkers. En daar is veel informatie voor nodig. Informatie om beter inzicht te krijgen in de juiste strategie voor de toekomst: moet je groeien? Samenvoegen? Krimpen? 

Moet je extra collega's inhuren met verschillende of nieuwe vaardigheden? Of moet je wat personeel laten gaan en zo ja, wie?

Heb je voldoende informatie om organisatorische competentie voor stakeholders en mogelijke financiers te demonstreren?

Of om eventuele partnerschappen met andere organisaties te evalueren? 

Uiteraard krijg je antwoorden op al deze vragen maar we zijn geen consultants die vervolgens vanaf de zijlijn voor veel geld toekijken. We implementeren en met de inhuur van onze diensten huur je niet alleen een oplossing, maar ook een extra collega in.

Ben je meer geïnteresseerd in een meer traditionale businessaudit waar ook de strategie en financiën onder de loep worden gelegd? We hebben een ruim netwerk van gespecialiseerde experts die we daarbij kunnen inschakelen.

Business & Organisational assessments

De beste verkoper wordt salesmanager en de beste salesmanager wordt director of Sales. Een consultant, wordt senior consultant, managing consultant, manager, directeur. En uiteindelijk bepaalt de directeur, de hoogste in de rangorde, wat de ander doet. Logisch?

Helemaal niet vinden wij. Verantwoordelijkheden vastleggen bij enkele personen in een organisatie is geen garantie voor succes, voor meer tevreden klanten, voor meer omzet, voor betere kwaliteit. Integendeel vaak. We geloven niet in statische functieprofielen, we geloven meer in flexibele rollen binnen organisaties.

We geloven in meer zelfsturende teams waar iedereen meer verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen werkzaamheden. Waar je samen verantwoordelijk bent voor het succes en waarbij duidelijker is hoe je de doelen van een organisate het beste kunt bereiken. Samen benut je het aanwezige talent en inzet. Dat resulteert in gelukkige medewerkers die niet tegen belemmeringen aanlopen alleen maar omdat ze een bepaald functiestickertje opgeplakt kregen. De traditionele manager wordt op een ander manier ingezet en meestal zelfs overbodig waardoor belangrijke beslissingen eerder worden genomen. Alle talenten en creativiteit van alle medewerkers in een team worden volledig benut wat leidt tot succes, snelheid, efficiëntie, tevreden klanten, meer omzet en betere kwaliteit.
bottom of page